Vorige maand Mei 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Activiteiten

za 13 juli, 09:00-
Open Zederik Kampioenschap
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
Erkend leerbedrijf
Onze forel

De forel is een zoetwatervis en komt in het wild nog sporadisch voor in beken in Noorwegen, Oostenrijk, de Ardennen en Italiƫ. Deze wilde forellen worden ook wel beekforellen genoemd.

onzevis

In onze vijvers kunt u vissen op regenboog of zalmforellen. Wij zijn erg trots op de kwaliteit van onze forellen.

 

Herkomst: Omdat in het Groene Hart geen kwekerijen zijn kopen wij onze forellen in Limburg.

Het proces: De vissen komen op een gewicht van 200 gram bij forellenkwekerij de Zederik in Meerkerk. Daar worden ze opgekweekt in bassins en later uitgezet in de visvijver te Meerkerk. De forellen krijgen regulier voer: vismeel bestaande uit vis-en palmolie en bijvangsten die op zee zijn gevangen. Het voer bevat geen antibiotica. De zalmforellen blijven langer in de kweekbak en zijn daardoor forser van formaat. De kleur van de zalm is te danken aan het voedsel wat astaxanthine bevat. Deze stof is afkomstig van algen, garnalen kreeften en krab.

De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers waarna ze op een gemiddeld gewicht tussen de 350 en 450 gram gevangen en geslacht worden.

 

In onze vijvers is het ten strengste verboden om met powerbait of ander kunstaas te vissen.

Wij vinden het belangrijk om onze vissen gezond te houden, zodat ook u verzekerd bent van een gezonde vis en deze veilig kunt consumeren.

Alle gevangen forel mag mee naar huis genomen worden, maar wij bieden u tevens de mogelijkheid om uw vis om re ruilen tegen gerookte vis.

U kunt de vis ook aan zorboerderij "De Regenboogforel" schenken. Medewerkers van de zorgboerderij roken de forel en doneren deze vervolgems aan de voedselbank.

 

Het roken:

De forellen worden 8 uur van te voren gepekeld met mosselkruiden en zout zonder jodium. Daarna worden ze ongeveer 2 uur gerookt op blankhout en beukenhout. Het roken van de vis gebeurd in een met hout gestookte rookton.

 

Houdt u wel van vis, maar niet van vissen: Het is ook mogelijk om bij ons verse en gerookte (zalm)forel kopen.

 

 

Streekproduct

certificaat streekproductWij zijn trots op onze forel en doen er alles aan om een kwaliteitsproduct te leveren.Onze inspanningen worden beloond.
Onze gerookte forel en zalmforel voldoen aan de eisen van het product regelement productgroep vis van het Groene Hart en zijn daarmee erkende streekproducten.

Lees hier meer over de eisen waaraan het product moet voldoen

 

streekproduct

 

 

 

 

 

 

Onze gerookte forel werd in 2012 winnaar  in de categorie 't Groentje bij de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct.

 

Wij kregen lovende kritieken van Felix Wilbrink.

"Ga naar Zederik een koop bij de visvijver van Rosita van Steenis de gerookte zalm. De forel of de goudforel, het maakt mij niet uit. Eigenlijk zou ik al die chefs van de champignons willen meenemen naar deze viskwekerij. Dat is pas echt roken, met verstand en beleid. Perfectie", aldus Felix Wilbrink.

 

 

wilbrink

 

 

Lees ook het hele artikel in De Telegraaf door Felix Wilbrink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Streekbox

 Onze forel maakt ook deel uit van de Streekbox (zie www.streekbox.nl)

krant-streekbox

 

Kom bij ons langs en geniet van onze producten of neem verse of gerookte forel mee naar huis.

 

gerookte zalm t groentje 2012

 

drie prijswinnaars