Vorige maand Mei 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Activiteiten

za 13 juli, 09:00-
Open Zederik Kampioenschap
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
Erkend leerbedrijf
Zorgboerderij

Onze zorgboerderij onderscheid zich van anderen door het gevarieerde aanbod van activiteiten die wij kunnen bieden . Bij de vijvers van de forellen visvijver Zedrik komen dagelijks mensen vissen waardoor er veel bedrijvigheid is . De cliënten krijgen zou de mogelijkheid om sociale contactuele en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Dit kan door mee te helpen in de kantine van de visvijver. Het verwelkomen van klanten en het verrichten van lichte kantine werkzaamheden. Waaronder het klaarmaken van broodjes en het serveren van de koffie. De klant toe spreken indien die informatie wenst. De cliënt kan de vishengels klaar maken in dien nodig uitdelen en onderhoud(reparatie) plegen aan de hengel. Het verzorgen van het visaas leren schoonmaken en roken van de gevangen forel. Mee helpen bij het uitzetten van de forel en toezicht houden aan de vijvers.

 

IMG 0186-klein

ONDERHOUD TEREIN:

Bij het onderhoud van het terrein kan de cliënt verschillende werkzaamheden verrichten. Het snoeien van bomen en struiken ,schoffelen ,onkruid weiden,vegen ,grasmaaien en het legen van de vuilnisbakken zijn enkele voorbeelden van deze werkzaamheden. Bij alle werkzaam heden en activiteiten neemt de begeleider de werkzaam heden over waar de cliënt moeite mee heeft.

 

 

HET VERZORGEN VAN DIEREN

Bij dit aspect van de zorgboerderij kan de deelnemer helpen bij het voeren van de dieren en het schoonmaken van hun verblijven . Het borstelen van de paarden, het rapen van eieren en het aaien en knuffelen van alle dieren zijn enkele anderen voorbeelden van de onderdelen waarbij de deelnemer kan helpen. Bij het verzorgen van de dieren komt de deelnemer op een prettige manier in aanraking met verscheidene belangrijke aspecten van het hedendaagse leven. Zo leer de cliënt een bepaalde vorm van verantwoordelijkheid door de dieren op tijd te voeren.

HET VERZORGEN VAN KAS EN MOESTUIN

Bij het verzorgen van de moestuin en de kas zijn er verschillende werkzaamheden die door de cliënt gedaan kunnen worden. Het zaaien en oogsten van de groenten, onkruid wieden en water geven aan al het groen in en om de zorgboerderij. Op de zorgboerderij worden groenten op een natuurlijke wijze gekweekt, er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruik. Doordat de deelnemer op een natuurlijke wijze met de groenten werkt wordt hij/zij milieubewuster. De cliënt leert ook doelgericht en zinvol te werken. Door rekening te houden met het tijdbestek waarin gezaaid, geoogst en water gegeven moet worden leer de cliënt om te gaan met tijdstructurering. Het verzorgen van de moestuin en de kas is kort weg gezegd een leerzame en prettige ervaring voor de cliënt