Vorige maand Maart 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Activiteiten

Geen evenementen
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
Erkend leerbedrijf
Nieuws
Visles

Zaterdag 6 juni kregen Reinier en Guy visles.  Het resultaat mag er wezen: er werd een heel grote meerval gevangen!

 

kinderenvissen

 

 

Naderhand kregen we nog een mailtje van ze. Erg leuk. We hopen jullie snel weer te zien.

 

"Hoi!

Nogmaals dank voor een fantastische middag vissen bij jullie!

Dit gaan we niet snel vergeten en we komen zeker weer terug!

Groet Reinier en Guy"

 

 

 
Leverancier bij Rechtstreex.

Onze gerookte forel is sinds deze week ook verkrijgbaar bij Rechtstreex.

Bij Rechtstreex bestel je producten online rechtstreeks bij de boer, de boodschappen kun je vervolgens ophalen bij een van de ophaalpunten.

Voor meer info zie www.rechtsteex.nl

Woensdag 29 november is de forel te proeven bij een van de ophaalpunten.

Zie ook onderstaand persbericht.

 

Kom woensdagmiddag 29 november proeven in de Rechtstreex wijkpunten: overheerlijke gerookte forel van Visvijvers Zederik

 

Tijdens het theaterdiner op 21 juni in de Groeituinen stond ze al op het menu, de koudgerookte forel van Visvijvers Zederik. Samen eten is een fijne gelegenheid om kennis te maken met dit topproduct. De met aandacht en kundigheid gerookte forel is vanaf deze week te koop in de Rechtstreex wijkpunten. De klant kan kiezen tussen koud- en warmgerookt, waarbij de koudgerookte zonder allures sterren-kwaliteit heeft. Rosita Steenis van Visvijvers Zederik “Het roken is een hogere vorm van kunst. Niet alleen de kwaliteit van de vis is cruciaal, maar ook de voorbereiding, het pekelen van de vis.” De visvijvers in Zederik zijn gevuld met water uit een lokale bron. Dit bijzonder zuivere water draagt onmiskenbaar bij aan de kwaliteit van de vis, die gezond voer krijgt en wordt gekweekt zonder antibiotica. 

forel zalmforel koudgerookt

 

Het aanhaken van producenten uit de regio op de Rechtstreex-keten gebeurt op initiatief van Drechtstadsboer. Doel is consumenten meer vertrouwen in voedsel bekend maakt bemind, verder minder foodmiles en een betere inkomenspositie voor de producenten. Visvijvers Zederik is blij met de kans om haar producten tegen een faire prijs in een grotere markt uit te kunnen zetten. 

 

Rechtstreex is een Rotterdams initiatief met inmiddels zo'n 30 wijkpunten, bevoorraad door 100 producenten uit de regio rondom. 

 

Hoe laat waar?

15.00-17.00 Rechtstreex Krispijn (Groeituinen), Patersweg 53, Dordrecht 

16.00-18.00 Rechtstreex Land van Valk, Dubbeldamseweg Zuid 362, Dordrecht 

14.00-16.00 Rechtstreex Weizigt, kinderboerderij, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht 

 
Is vissen een gave?

door: John Piekaar

 

vissenmetopaHet vissen, ik was toen ongeveer 8 jaar oud, leerde ik van mijn grootvader.
We gingen naar de Wijnhaven voor het Wittehuis in Rotterdam.
Hij nam daar een plekje in en ik moest dan links van hem gaan zitten.  Opa ving veel vis. Voornamelijk voorn en soms een bliek.
Ik ving regelmatig ook wat vissen, maar als opa er al 20 in zijn tas had laten glijden had ik er hooguit pas een stuk of 8.
Als ik ernaar vroeg waarom hij steeds meer ving dan ik zei hij "John vissen kan je niet leren, het is een gave".

Enthousiast gemaakt door een visvriend ben ik nu al een paar keer wezen vissen in een forellen vijver.
Heb de kunst zo'n beetje afgekeken, waar zijn de beste plaatsen zijn en hoe je er moet vissen.
En zowaar ving ik er van tijd tot tijd wat mooie forellen.

 

forellen

 

Enige weken geleden ben ik er weer geweest. Nam de plaats in waarvan ik dacht dat daar de meeste forellen zouden rond zwemmen en had na ruim 3 uur vissen na 1 aanbeet 1 forel op de kant.  Dan maar eens aan de overkant proberen.
Raapte al mijn spullen bij elkaar en liep richting overkant. Op dat moment kwamen er twee nieuwe vissers aan.
"Is het wat," werd er gevraagd. Mijn antwoord was kort, duidelijk, maar wel eerlijk.
De twee gingen stijf naast elkaar, precies op dezelfde plek zitten waar ik zonet uren had zitten vissen.
Een minuut of dertig later hadden ze er samen al 11 op de kant en terwijl ik aan het inpakken was werd er ook nog een mooie steur geland.

 

forelvissen zederik

 

 

Ik moest toen wel even denken aan mijn grootvader: Is vissen een gave?

(afgelopen zaterdag ben ik weer geweest en nu weet ik het zeker: ook ervaring telt)

 
NK Jeugd 2017

Zaterdag 9 juni heeft een jeugd team van Forelvisvijvers Zederik meegedaan aan het NK jeugd forelvissen bij Forelvisvijver "De Forel" te  Bergharen.

Het team eindigde op een mooie achtste plaats. In het individuele klassement behaalde Sanne van der Leeden een achtste plaats.

Van harte gefeliciteerd!

 

IMG 1933

 

meer foto's

 
Ik heb t leuk gehad

Uit het kwartaalblad Groot-Rotterdam

groot-rotterdam

 

 

'Ik heb het heel leuk gehad'

Op 18 september was het zover. Met 21 kinderen en begeleiders zijn we met de bus naar de Forellenvisvijvers Zederik te Meerkerk gegaan. Daar werden we hartelijk welkom geheten.

 

Eerst een praatje en dan snel vissen. Alle kinderen hebben minstens één forel gevangen. De dag werd afgesloten met patat en iets te drinken. Ook kreeg iedereen een gerookte forel mee. Wie kan het beter vertellen hoe de dag is geweest als de kinderen zelf.

 

Hallo, ik ben Thomas den Ouden en ik heb mee gedaan aan de forellenvisdag van Groot Rotterdam. Om 8.15 uur moesten we verzamelen in het clubhuis van Groot Rotterdam. Mijn vader ging mee als vrijwilliger. Ik heb vier forellen gevangen. En ik had zelfs de grootste forel aan mijn haak maar die verspeelde ik, alleen het haakje en de dobber zaten nog in zijn bek. Even later ving iemand anders dezelfde vis. Na het vissen heb­ben we nog een lekker patatje gegeten. Ik heb een hele leuke dag gehad en daar wil ik graag iedereen voor bedanken.
Thomas den Ouden

Ik heb lang uitgezien naar de forellen-dag! Ik pak een paraplu (voor als het no­dig zou zijn). In de auto word ik steeds

zenuwachtiger: de eerste keer forelvis-sen! Eindelijk ben ik er, nog vijf minuten en we gaan! Eindelijk komt de bus, we rijden met een hele omweg maar... we komen er! Eerst uitleg en dan... VIS­SEN! De eerste forellen zijn in de vijver gegooid. Al snel worden de eerste vissen aan de HAAK geslagen. Het is al bijna aan het eind en ik heb nog steeds geen vis gevangen! maar eindelijk na veel geploeter: een FOREL! We gingen weer terug naar het clubhuis, en toen we er waren kregen we nog een tasje met al­lemaal spulletjes erin, en toen gingen we naar huis.
Daan van de Spek