Vorige maand November 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30

Activiteiten

zo 03 dec,
Competitie vissen
za 23 dec,
Kalkoen vissen
ambassadeur van het landschap
ambassadeur van het landschap
Erkend leerbedrijf
Holland, natuur in de delta

Aanhakend op de film "Holland, natuur in de delta" (mede) organiseren wij het volgende evenement:

Beleef en Proef de zoetwatervis

Wild en getemd

Zaterdag 1 oktober 2016

wildengetemd

 

 

Veel lekkere en gezonde vissen zwemmen in onze binnenwateren: van wild tot gekweekt, van snoek, snoekbaars tot brasem, winde, kolblei en forel. Internationaal is de vraag naar al deze lekkerheid juist groot. 'Zoetwatervisch' is populair en de prijzen in de handel zijn hoger dan voor de vele soorten zeevis.

Hier in de Lage Landen zijn we deze zoetwaterheerlijkheid kennelijk vergeten?!

Hoe ziet en smaakt de zoetwatervis, wild danwel getemd? Kom dat beleven en proeven.

Ontmoet de visser en de forellenvisvijver beheerder.

 

Programma

 

9:00   Ontvangst met koffie/thee en lekkers bij De Griendhut te Gorinchem.
9:15 Aanlanding van de Gorinchemse Gildevisser, Andre Blokland. Welkom en voorstellen. Vervolgens is het de visvangst uit de netten halen, sorteren en de netten weer re’en.  
10:15 Vertrek naar Forellenvisvijvers de Zederik te Meerkerk (met eigen vervoer).
10:50 Welkom, voorstellen en uitleg vissen, door beheerder Rosita van Steenis.
11:00 Vissen op forel in een van de vijvers. Rondje koffie/thee wordt langs gebracht. De gevangen vis, onthaken, spoelen en pekelen. Inclusief pekelen van een aantal wild gevangen vis.
12:30 Lunch: broodjes met gerookte forel. Zelf samen te stellen, doet de vis ervaren. Met verhaal van Rosita en Andre: over het vak, het bedrijf, de vereniging tot Behoud van Gorinchemse Heerlijke Visserijen, de vis (wild en getemd), de wateren, de vijvers, het beheer, vangen en bereiden.
13:15 De wilde vis: sorteren en schoonmaken
15:00 Verscheidenheid aan vis bereiden op diverse wijze. (buiten koken: roken, op houtvuur in de olie/bakken, barbecue, green-egg.)
17:00 Aan tafel: uitgebreid proeven van een diversiteit aan zoetwatervis, op diverse uur wijze bereidt, omlijst met passende spijs (salades, brood en boter) en drank (bier, wijn en sap uit de streek).
19:00 Einde

 

NB. Deelnemers kunnen ter plaatse vis kopen en de gevangen en gerookte forel meenemen.

 

Doel van het programma

De zoetwatervis, wild danwel getemd, het pure eten, weren leren kennen en waarderen. De smaken en de gebruiken van dichtbij, weer eigen maken. Lekker, puur en eerlijk voedsel uit de streek is een feest.

Locaties

De Griendhut van Gorinchemse Gilde visser Andre Blokland, Avelingen-West te Gorinchem. 06 – 54743407. www.heerlijkevisserijen.nl
 

Forellenvisvijvers de Zederik, Rosita van Steenis, Broekseweg 28, 4231 VE Meerkerk. 06 – 51362369. www.forelvisvijverszederik.nl (ook voor de route).

 

Kosten en aanmelden Voor deze dag, het gehele arrangement (lunch, diner en drankjes) vragen we een bijdrage van € 57,00 voor Slow Food-leden en € 65,00 voor niet-Slow Food-leden.
Aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. l. De aanmelding is definitief na overmaking van het geld, op rekeningnummer: NL71 TRIO 0254.8007.85, van Slow Food Convivium Groene Hart, o.v.v. ‘Zoetwatervis’.
Voor informatie/vragen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06 – 50631942 (Joke Eek).

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen